Bitcoin slaat $11.000, stelt nieuwe hoogte in voor 2020.

Het is eindelijk gebeurd, mensen. Na weken – nee, maanden – van het wachten op bitcoin om de daad bij het woord te voegen, heeft ’s werelds toonaangevende cryptocurrency per marktcap eindelijk voorbij de 11.000 dollar geschoten.

Bitcoin heeft nieuwe hoogtes bereikt voor het jaar…

Het was niet gemakkelijk voor de munt om zo’n top te bereiken. Het heeft het in 2020 keer op keer geprobeerd, maar voor het grootste deel lijkt het telkens weer te kort te schieten. Terwijl de bitcoin het hele jaar door een paar keer boven de $10.000 heeft weten te springen, hebben deze spurts echt niet lang geduurd. De eerste sprong vond plaats in februari – ongeveer vijf maanden geleden – en duurde helaas niet langer dan een paar weken dankzij de inkomende coronaviruspandemie.

Vanaf daar begon de asset te worstelen om zijn $8.000 positie te behouden, en viel uiteindelijk (kort) in het hoge $3.000 bereik alvorens terug te keren naar $5.000 en $6.000. Later steeg het weer naar $10.000 in de eerste helft van mei, hoewel dit helemaal niet lang duurde.

De stijging die tijd had veel te maken met de anticipatie rond de derde helft, die was slated om bitcoin naar nieuwe hoogten te brengen en het potentieel verder te duwen dan zijn vorige all-time high van ruwweg $20.000 per eenheid. Helaas kwam dit niet tot stand. De halvering bleek een relatief sombere gebeurtenis te zijn, waarbij er niet veel gebeurde toen de situatie zich eenmaal voordeed. Er was veel meer actie rondom de bitcoin tijdens de eigenlijke aanloop naar de halvering dan de halvering zelf.

Bitcoin Up zweefde ongeveer 30 dagen rond de $9.000 lijn voordat hij uiteindelijk begin juni weer tot $10K terug sprong, maar deze piek duurde nog minder lang dan de piek in mei. De stijging van de munt tot vijf cijfers verdween binnen enkele uren, en de munt keerde terug naar zijn oorspronkelijke $9.000 positie, waar hij de afgelopen weken is geweest.

Echter, in de afgelopen zeven dagen of zo, heeft bitcoin veel veranderd, niet alleen in het gebruik ervan, maar ook in de manier waarop het wordt bekeken. Zo hebben banken toestemming gekregen om hun gebruikers crypto custody diensten aan te bieden, waardoor de kloof tussen decentrale en gecentraliseerde financiering wordt overbrugd. Het feit dat banken nu in staat zijn om cryptokaarten aan te bieden op de manier waarop ze het standaard fiat doen, is een enorme stap voorwaarts in de pogingen van bitcoin om legitiem en mainstream te worden.

Sommige dingen helpen het mee

Daarnaast is er nieuws over een tweede ronde van stimulerende controles voor lijdende Amerikanen, die ook hielpen om bitcoin nog verder op de financiële ladder te duwen.

Met zijn recente piek van meer dan 11.100 dollar heeft de munt een nieuw hoogtepunt bereikt voor het jaar 2020 en is een stevige start gemaakt met het herwinnen van zijn positie in 2017. Het doel van veel analisten is om de bitcoin weer op zijn hoogtepunt te brengen, en nu lijkt het erop dat dit cijfer dichterbij is dan ooit.